BascatLes temps sont mauvais, attention à vos fesses sepsepet

0 U2’nun Istanbul’a gelisi üzerine denemeler…

sepsepet to Message in a bottle @ 19:39  

Hic unutmam The Joshua Tree’yi ilk dinleyisimi.. Oldukca genctim, bunalimliydim ve en yakin arkadaslarimdan birisinin basina feleket bir olay gelmisti…

Belki de bütün bu travmalari üstüste yasadigim bir yilda bu albümü dinlemis olmamdan midir bilemem, cok cok begenmeme ragmen U2 ile aram hic düzelemedi… Herhangi bir U2 albümünü arka arkaya iki kez dinlemeyi basaramadim bir türlü…

Taa ki Bono bir gün “The Million Dollar Hotel” soundtrack albümünü piyasaya cikarana dek.. Itiraz edenleriniz illa ki olacaktir, lakin bence bu albüm U2 ile baglantili sayabilecegim en harikulade seydir… Haftalarca durmadan dinleyebilirim bu albümü..

Sanirim “The Million Dollar Hotel”  benim icin hem asiri derecede seksi, hem de icmeden uyusturucu kullanmis etkisi yaratan bi seyleri simgeliyor. Allah bütün sanatcilara hayatlarinda bir defa olsun böyle birseyi yaratmayi nasip eylesin.. Amin!

Simdi yillarca politik nedenlerden dolayi Türkiye’ye gicik olan ve bu nedenle Türkler’e konser vermeyi reddeden bu sözümona demokrat ve bok gibi para kazanan grubun, birdenbire niye Istanbul’a gelmeye karar verdigini acikcasi cok merak ediyorum..

Safkan bir paranoyak Türk olarak “Bu isin icündeeee bir is var!” dememek mümkün degil..

Soda for the awakened, lemon for the fallen in a faint. (TR: Ayilana gazozzz, bayilana limonnn...)

Soda for the awakened, lemon for the fallen in a faint. (TR: Ayilana gazozzz, bayilana limonnn...)

Cok merak ediyorum dedim ya… Alin size bir deneme:

Mesela U2 sahneye ciksa ve tam “With or without youu” diye cigirirkene sari-kirmizi-yesil isik effektleriyle kombine bir takim patlama sesleri duyulsa arka planda, acep seyirciler ne yapar, ne tepki verir?

Veya Bono sahneden “Long live the guerilla war!” gibilerinden bagirsa neler olur?

Bence bunlar hayal degil… Ve en kötüsü, bunlari yaptiklarinda yanlarina da kalabilecektir icabinda… Ne de olsa süper yalaka bir yanimiz da vardir Türkler olarak.. Hele de bati dünyasina karsi..

Her ihtimale karsi düsünüp karar verdim..

Sanirim ben parama kiyip bu konsere gidecegim..

Ve eger böyle biseyler dönerse sahnede, tek basima da olsa “Fuck u too!” diye aniracagim!!! Homur!

Click here for English......

Leave a comment

*